Johannes Bodingius

Johannes koppelt de traditie van folk-music aan jazz en blues, terwijl hij bij het schrijven van zijn eigen werk, gebruik maakt van verschillende stijlen van gitaarspel zoals ‘fingerstyle’ en ‘rock’. Hij werd al “De Nederlandse Guy Clark” genoemd en ook “de Nederlandse Paul Brady”. Hij was support-act voor o.a. Catfish Keith, Ray Wylie Hubbard, Lynn Miles. Zijn bij-naam “Jobo” werd hem gegeven door de Amerikaanse singer-songwriter Denice Franke uit Houston, Texas.

Johannes heeft de afgelopen dertig jaar door heel Europa getourd als mandolinist, gitarist en/of bassist van nederlandse, duitse en franse akoestische bands. (‘Groundspeed’, ‘Good News’,
‘Four Wheel Drive’, ‘The Sacred Sounds of Grass’)
Samen met Michel Jansen(dobro), Joost van Es( fiddle) en Hans Klinkspoor(bass) richtte hij het
“Johannes Bodingius Quartet”op die zich onderscheidde door hun ‘smooth’ interpretaties van country-swing en drie-delige harmonie-zang.
Daartussen door werkte hij in projekten bij het Rotterdamse R.O. theater, bij Warner Brothers Movie World in Duitsland en bij het Enschedese Concordia Theater.
Hij trad op voor tv en radio in zowel Duitsland en Zwitserland als Frankrijk. Ook werd hij gevraagd om bas en zang voor zijn rekening te nemen als er bands naar Europa kwamen zoals bv de amerikaanse Bob Paisley & The Southern Grass, The Mc Gee Family of Amy Galatin.

Johannes begon met het schrijven van liedjes in het begin van de jaren zeventig en bracht één album uit met nederlandstalige songs op zijn eigen “Flat- Site” label. Maar hoewel hij geplaagd werd door langdurige periodes van ziekte bleef hij toch tussendoor optreden en touren.

Op veler verzoek kwam zijn eerste cd uit “They never thought I’d do it” (1995)
Begin 1997 kwam hij tijdens een optreden de duitse ontwerper Reinhard Penning tegen.
Samen richtten zij “Big Oak Records”op en in 2005 zag “Standing at the Crossroads” het licht.
Op dit moment (2018) werkt hij aan zijn nieuwste album: “Mona Lisa Smile”.

Johannes Bodingius
foto Marieke Odekerken

Andere artiesten:

“One of country’s truly gifted singers” (Bill Clifton)
“One of the most talented+professional “folk”singers I’ve heard anywhere” (Hugh Moffatt)

Start typing and press Enter to search